اولین جلسه کارگروه تنظیم پیش نویس قانون آموزش عالی برگزار شد

اولین جلسه کارگروه تنظیم پیش نویس قانون آموزش عالی برگزار شد

[ad_1]

جلسه کارگروه ایجاد شده برای تدوین قانون جمهوری آذربایجان “در مورد آموزش عالی” در 22 ژانویه در قالب ویدئو کنفرانس برگزار شد.

مطبوعات و روابط عمومی مجلس ملی به APA گفتند که وزیر آموزش و پرورش امین امرولایف ، رئیس هیئت مدیره مرکز آزمون دولتی مالئیکا عباساده ، اعضای کمیته علوم و آموزش مجلس ، نمایندگان دستگاه های دولتی مربوطه ، روسای م institutionsسسات آموزشی دانشگاهها و کارشناسان حاضر.

سخنگوی مجلس ملی صهیبا گافارووا خاطرنشان کرد که “استراتژی دولت برای توسعه آموزش در جمهوری آذربایجان” ، که به ابتکار رئیس جمهور الهام علی اف تهیه و در سال 2013 تصویب شده است ، مرحله جدیدی در اصلاحات آموزش است.

در این راستا ، تصویب شده توسط رئیس جمهور الهام علی اف “برنامه دولتی برای افزایش رقابت بین المللی سیستم آموزش عالی در جمهوری آذربایجان برای 2019-2023” با هدف اطمینان از انتقال آموزش عالی به یک سطح کیفی جدید است.

بنابراین ، این برنامه بهبود محتوا و کیفیت آموزش عالی را از طریق برنامه های بین المللی درجه دو و مشارکت متخصصان خارجی و همچنین آموزش کادر علمی از طریق آموزش دکترا در خارج از کشور در نظر گرفته است. روند تبدیل موسسات آموزش عالی به مراکز تحقیقاتی و نوآوری مدرن باید تسریع شود و از پیشرفت آنها در رتبه بندی های جهانی اطمینان حاصل شود. در نتیجه ، تأسیس دانشگاه های تحقیقاتی و آموزش نیروهای متخصص نوآور بر اساس نیازهای بازار کار باید تضمین شود.

رئیس مجلس ملی خاطرنشان کرد که تجزیه و تحلیل قانون موجود نشان می دهد که با وجود اجرای برنامه های لازم دولتی برای تسریع در ادغام آموزش عالی در منطقه آموزش عالی اروپا ، اصلاحات در قانون آموزش ، چارچوب قانونی برای آموزش عالی ناکافی است موضوعات آموزش عالی در قانون آموزش و پرورش در یک مقاله و به صورت بسیار کوتاه منعکس شده است. مسائل مربوط به این حوزه توسط سایر اسناد هنجاری و حقوقی تنظیم می شود. با این حال ، این مسائل باید توسط قانون تنظیم شود. این یکی از الزامات کنوانسیون های بین المللی است که آذربایجان عضو آن است. بنابراین ، برای اولین بار در آذربایجان ، قانون “در مورد آموزش عالی” در حال آماده سازی است. رئیس جمهور خاطرنشان کرد که تاکنون چنین قانونی وجود نداشته است.

باختیار علی اف ، رئیس کمیته علوم و معارف پارلمانی ، با بیان اینکه این اولین جلسه کارگروه بود ، گفت: “هدف جلسه امروز شنیدن نظرات کارشناسان آموزش ، تجزیه و تحلیل وضعیت فعلی و قانون است” در مورد آموزش عالی “در این زمینه ، ما کنوانسیون های بین المللی ، تعدادی از اسناد بین المللی که کشور ما به آنها پیوست ، قوانین ما و بازار کار را تجزیه و تحلیل کردیم. نسخه اولیه این لایحه بر اساس نظرات بیان شده امروز آماده می شود. در مورد نسخه اولیه لایحه بحث خواهد کرد. پس از تهیه لایحه و ارائه آن به کمیته ، به طور گسترده ای مورد بحث قرار خواهد گرفت. پس از بحث و گفتگو در کمیته ، لایحه برای بحث در جلسه عمومی مجلس ملی توصیه می شود.

در جریان کنفرانس ویدئویی ، امین امرولایف ، وزیر آموزش و پرورش گفت که چنین بحث گسترده ای در مورد تهیه لایحه “در مورد آموزش عالی” ، که یک موضوع مهم برای آموزش و پرورش در آذربایجان است ، ستودنی است. در حال حاضر ، ما 51 موسسه آموزش عالی داریم. 20 نفر از آنها تابع وزارت آموزش و پرورش ، 13 مورد در وزارتخانه ها و کمیسیون های دیگر ، 11 مورد خصوصی و 7 مورد خاص هستند.

سپس وزیر در مورد موضوعات اصلی این لایحه اطلاع داد. وزیر آموزش و پرورش در مورد مشارکت کنندگان در سیستم آموزش ، دسترسی به آموزش عالی ، کیفیت آموزش ، کارآیی ، روند مدیریت ، مکانیسم های موجود برای تأمین اعتبار آموزش عالی ، طبقه بندی آموزش بر اساس استانداردهای بین المللی ، بورس های تحصیلی ، وام های دانشجویی ، آموزش و یادگیری صحبت می کند روند ، اقتصاد آموزش ، کنترل کیفیت آموزش و اشکال آموزش او نظرات خود را به اشتراک گذاشت و بر موضوعاتی که باید در این لایحه پرداخته شود تأکید کرد.

سپس رئیس هیئت مدیره مرکز آزمون دولتی ، یک شخص حقوقی عمومی ، ملایکا عباس زاده ، پیشنهادهایی را برای قوانین کلی پذیرش و پذیرش در مسسات آموزش عالی ارائه داد. وی نظرات خود را در مورد آزمون های بین المللی ، بین المللی سازی آموزش عالی ، ارزیابی کیفیت آموزش عالی ، کاهش نتایج مثبت در کنکور ، افزایش برنامه پذیرش و سایر موارد بیان کرد. ملجکا عباساده در مورد اهمیت افشای تعدادی از مفاهیم در این لایحه با استناد به آمار ثبت نام دانش آموزان صحبت کرد.

اعضای کمیته علوم و آموزش مجلس در سخنرانی در کنفرانس ویدئویی آنلاین ، اعضای کمیته علوم و آموزش مجلس – عیسی حبیبایلی ، موسی گاسیملی ، سیهون ممدوف ، اتیبار علی اف ، انار ایسگانداروف ، کامیلا علیوا ، شاهین سیزاده ، آگیا نخچیوانلی ، پروین کریموازنازیت آکیمات زاده مرادف در مورد لایحه صحبت کردند ، اظهارات و پیشنهادات خود را ارائه داد سخنرانان در مورد آموزش از راه دور ، آموزش کارمندان علمی ، ارزشهای ملی و اخلاقی در آموزش و وظایف پیش رو در این زمینه صحبت کردند.

با جمع بندی ویدئو کنفرانس آنلاین ، باختیار علی اف ، رئیس کمیته علوم و معارف پارلمان و سرپرست کارگروه گفت که این جلسه بسیار جالب و با محوریت موضوعات مورد علاقه عموم بود. بحث های مثمر ثمر برگزار شد بر اساس پیشنهادات بیان شده امروز نسخه مقدماتی لایحه “در مورد آموزش عالی” تهیه می شود و در جلسه بعدی کارگروه به طور گسترده مورد بحث قرار خواهد گرفت.

بدین ترتیب کنفرانس ویدیویی آنلاین کارگروهی که برای تهیه پیش نویس قانون جمهوری آذربایجان “در مورد آموزش عالی” تشکیل شده بود ، پایان یافت.

[ad_2]

دیدگاهتان را بنویسید

Your email address will not be published. Required fields are marked *.

*
*
You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>