انتخاب افغانها پس از ترک نیروهای آمریکایی: دولت ضعیف یا متنفر از طالبان

انتخاب افغانها پس از ترک نیروهای آمریکایی: دولت ضعیف یا متنفر از طالبان

[ad_1]

سمیها شتا

به دنبال تسریع در عقب نشینی نیروهای آمریكا و ناتو از افغانستان ، طالبان پیشرفت زیادی كرده و منطقه ای از مرز غربی ایران تا مرز شمال شرقی چین را در دست گرفته و با ضرب پیروزی های نظامی خود ، احتمال رسیدن وی به قدرت ، حملات خود را شدت بخشیده اند. دوباره در چند ماه آینده با این حال ، عقب نشینی نظامی از افغانستان زمانی آغاز شد که بیشتر سربازان ناتو بی سر و صدا از آنجا خارج شدند. به همین دلیل تحلیلگران بر این باورند که کنترل سریع جنبش های طالبان بر بسیاری از مناطق استراتژیک در این کشور بسیار نگران کننده است و جنگ داخلی راهی برای پیشبرد آن است. وضعیت همچنان ادامه دارد ، “به ویژه با شبه نظامیانی که برای حمایت از نیروهای امنیت ملی منفور اعزام شده اند. ارزیابی اطلاعات آمریكا هشدار داده است كه دولت كابل می تواند ظرف شش ماه پس از ترك آمریكایی ها سقوط كند.

اعلامیه رئیس جمهور آمریكا در ماه آوریل در مورد عقب نشینی بدون قید و شرط و سریع نیروهای آمریكایی “به طور ناگهانی و قاطعانه تعادل و ماهیت درگیری را به نفع طالبان تغییر داد.” در سفر ماه گذشته اشرف غنی رئیس جمهور افغانستان به کاخ سفید ، بایدن متعهد شد که به پشتیبانی ایالات متحده ادامه خواهد داد و از کنگره خواست که سال آینده 3.3 میلیارد دلار کمک امنیتی به افغانستان را تصویب کند که شامل آموزش و پشتیبانی فنی در خارج از کشور خواهد بود.

با توجه به شبح بازگشت طالبان به قدرت ، بسیاری از افغانها از ترک آمریکایی ها می ترسند مگر اینکه صلح برقرار شود و حمام خون و جنگی بی پایان ، وضعیتی که با فقدان توافق آتش بس پایدار بین افغانستان و دولت و طالبان بدتر می شود. جنبش و عدم دانش در مورد دوام پشتیبانی نظامی خارجی یا مالی برای کابل.
نه تنها جنگ داخلی نزدیک است. باد عقب نشینی می تواند نفوذ دولت افغانستان را از بین ببرد ، ارتش را در برابر طالبان که علیه مقامات شورش می کنند و نیمی از کشور را کنترل می کنند تنها بگذارد و به گروههای افراطی دیگر فضای بیشتری برای سازماندهی ، جذب و آغاز حملات تروریستی می دهد.

نیروهای آمریکایی پایگاه هوایی بگرام را در تاریخ 3 ژوئیه تخلیه کردند. عزیمت پنهانی بگرام ، که برای امنیت کابل بسیار حیاتی قلمداد می شود و حدود 5000 زندانی در آن نگهداری می شود ، بیشتر آنها طالبان است ، خشم افغان ها را برانگیخته است و بسیاری آن را نمادی از یک عقب نشینی کامل مطابق با برنامه های سیاسی ایالات متحده می دانند ، بدون اینکه توجه به وخامت اوضاع امنیتی در محل.

پس از آن سناریوی مورد انتظار یا سقوط کامل دولت افغانستان یا مذاکره طالبان با نیروهای سیاسی دولت برای انتقال به یک مرحله گذار مسالمت آمیز است که به آنها امکان می دهد بزرگترین شهر و پایتخت ، کابل را بدون هیچ گونه تقابل نظامی کنترل کنند.
طالبان به یک دستگاه نظامی قدیمی اعتماد می کنند ، اما “تیم های جنگی قوی” دارند که در حملات صاعقه ای تخصص دارند و قادر به حرکت سریع به جلو و کنترل اهداف مهم هستند. علاوه بر این ، حضور آن در تمام مناطق کشور به آن قدرت بیشتری می بخشد و به آن اجازه می دهد تا چندین حمله نظامی انجام دهد ، ارتش افغانستان به سختی می تواند با آنها روبرو شود.

از سوی دیگر ، دولت افغانستان به نظر می رسد تفرقه ، ضعیف و نامشروع است. با این حال ، طالبان چندان روی این نقاط ضعف تمرکز نمی کنند ، زیرا آنها با ارتش شکننده افغانستان پر از فساد روبرو هستند و ابتکارات زیادی را در زمین انجام نمی دهند. آنچه باعث ضعف ارتش افغانستان شد ، از دست دادن پشتیبانی آمریکا بود که از آن لذت برد.

اکنون هیچ دلیلی وجود ندارد که آمریکایی ها توزیع مجدد نیروهای خود را در افغانستان انجام دهند ، زیرا این یک “خودکشی سیاسی” برای جو بایدن است. آمریکایی ها نیز به خوبی می دانند که عقب نشینی نیروهایشان از افغانستان منجر به فروپاشی رژیم افغانستان خواهد شد. اما تصمیم آنها سیاسی بود.
و اگر طالبان به قدرت برسند ، به طور کلی شاهد کاهش حقوق بشر خواهیم بود. اما ممکن است از برخی خطوط قرمز عبور نشود ، تا خشم جامعه جهانی را برانگیزد ، همانطور که در دهه 1990 اتفاق افتاد. در مورد کشورهای غربی ، در حال حاضر آنها کارت زیادی برای تحت فشار قرار دادن آنها ندارند زیرا آنها از اعتبار بین المللی قوی برخوردار هستند.

پیشرفت اخیر جنبش طالبان و خسارات شرم آور متحمل ارتش افغانستان توسط هند و اروپای شرقی از نزدیک تحت نظارت قرار گرفته است ، جایی که سقوط کابل از نظر ژئوپلیتیک و عواقب عظیمی به همراه دارد ، زیرا افغانستان از اهمیت زیادی برای هند برخوردار است. پروژه های توسعه در 60 استان وجود دارد ، اما او از روابط عمیق بین طالبان و پاکستان ترس دارد. حتی اگر پیشرفت طالبان متزلزل شود ، تضعیف نفوذ غرب در افغانستان فرصتی قوی برای چین است تا بتواند در آنجا با هند رقابت کند و افغانستان را بخشی از ابتکار کمربند و جاده کند. . “، پیشنهاد شده توسط رئیس جمهور چین شی جین پینگ.

دیمیتری پسکوف سخنگوی کرملین گفت ، در مورد کشور شمالی روسیه ، روسیه نگران است ، وقتی روسیه گفت “از نزدیک وضعیت را کنترل می کند” پس از اینکه تاجیکستان (کشور شوروی سابق) از 20،000 ذخیره برای خواستار مقابله با تشدید احتمالی خواست. در مرز خود با افغانستان . تهدید افراط گرایی و خشونت در سرزمین آن و دیگر کشورهای آسیای میانه در مرز روسیه تهدیدی جدی و معتبر است.
در مورد ایران که از وضعیت همسایه افغانستان ابراز نگرانی کرده است ، که مرز طولانی با آن دارد و سالها میزبان میلیون ها پناهنده افغان بوده است ، او نگران این وضعیت است و هفته گذشته به طالبان و مقامات دولت افغانستان گفت آماده کمک به حل بحران افغانستان است و با ایران شیعه خصمانه است. جنبش سرسخت طالبان سنی از دهه ها قبل وجود داشته است ، اما در سال های اخیر با رهبران طالبان دیدار صریح داشته است.



[ad_2]

دیدگاهتان را بنویسید

Your email address will not be published. Required fields are marked *.

*
*
You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>